Trend pro milovníky prosecca a letních osvěžujících vín.
Nefiltrováno! Žádný zbytkový cukr.
Chuť? Rustikální
Vyrobeno metodou Pét-nat z odrůdy Veltlínské zelené. Výsledkem je svěží nefiltrované a živé víno, které chutná po broskvích a černém bezu. Elegantní aroma s výraznou kyselinkou, která je podpořena lehkým perlením.
Během procesu prvního kvašení, kdy se z moštu stává víno stočíme do láhve i Pet-Nat a uzavřeme korunkovým uzávěrem. V tento okamžik ještě stále probíhá v uzavřené láhvi kvašení. Díky tomu v láhvi začínají přírodní cestou vznikat bublinky.
250.00 Kč
Nákupem získáte body do věrnostního programu.
2024
0,75l
Oblekovice
5,7 g/l
12 %
Pétillant Naturel (Pét-nat) je jedna z nejstarších metod výroby přírodního šumivého vína na světě. Výsledkem je svěží nefiltrované a živé víno, které chutná po broskvích a černém bezu. Elegantní aroma s výraznou kyselinkou, která je podpořena lehkým perlením.
Fermentace: Láhev s korunkovým uzávěrem
Délka fermentace: 2 měsíce
Jídlo: K těstovinám, zeleninovým salátům, ke grilovaným masům. Ze sýrů zkuste čerstvý kozí sýr s bylinkami.
Před podáváním doporučujeme podchladit na 0 °C.
Archivaci doporučujeme 2 – 4 roky od lahvování.
Oxid siřičitý a siřičitany
Hrozny
ZIMA / Listopad – Únor
Po – Ne 10:00 – 17:00
LÉTO / Březen – Říjen
Po – Ne 10:00 – 18:00
Pá + So 10:00 – 20:00 (Červen – Září)
Vychutnejte si suchý únor s naší suchou bedýnkou a objevte 6 různých suchých chutí. Zdejší vína skrývají svou kvalitu mimo zbytek cukru.
Celkový součet zbytkového cukru v bedýnce je 9 g. Ochutnejte vína, která se neschovávají za zbytkovým cukrem.
Add Your Heading Text Here