Pet-nat Veltlínské zelené 2024

Trend a styl poslední doby

Trend pro milovníky prosecca a letních osvěžujících vín.

Nefiltrováno! Žádný zbytkový cukr.

Chuť? Rustikální

Vyrobeno metodou Pét-nat z odrůdy Veltlínské zelené. Výsledkem je svěží nefiltrované a živé víno, které chutná po broskvích a černém bezu. Elegantní aroma s výraznou kyselinkou, která je podpořena lehkým perlením.

Během procesu prvního kvašení, kdy se z moštu stává víno stočíme do láhve i Pet-Nat a uzavřeme korunkovým uzávěrem. V tento okamžik ještě stále probíhá v uzavřené láhvi kvašení. Díky tomu v láhvi začínají přírodní cestou vznikat bublinky.

250.00 

Nákupem získáte body do věrnostního programu.

Ročník

2024

Objem láhve

0,75l

Vinařská obec

Oblekovice

Cukernatost hroznů

Bezcukerný extrakt

Zbytkový cukr

Kyseliny

5,7 g/l

Alkohol

12 %

Pétillant Naturel (Pét-nat) je jedna z nejstarších metod výroby přírodního šumivého vína na světě. Výsledkem je svěží nefiltrované a živé víno, které chutná po broskvích a černém bezu. Elegantní aroma s výraznou kyselinkou, která je podpořena lehkým perlením.

Specifikace

Fermentace: Láhev s korunkovým uzávěrem
Délka fermentace: 2 měsíce

Doporučujeme

Jídlo: K těstovinám, zeleninovým salátům, ke grilovaným masům. Ze sýrů zkuste čerstvý kozí sýr s bylinkami.

Před podáváním doporučujeme podchladit na 0 °C.

Archivace

Archivaci doporučujeme 2 – 4 roky od lahvování.

Výživové údaje na 100 ml

  • Energetická hodnota: 305 kJ / 73 kcal
  • Sacharidy: 2 g
    – z toho cukry: 1,2 g
  • Tuky: 0 g
    – z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
  • Bílkoviny: 0 g
  • Sůl: 0 g

Alergeny

Oxid siřičitý a siřičitany

Seznam složek

Hrozny

DOPRAVA ZDARMA

SUCHÁ BEDÝNKA VÍN
na suchý únor

Vychutnejte si suchý únor s naší suchou bedýnkou a objevte 6 různých suchých chutí. Zdejší vína skrývají svou kvalitu mimo zbytek cukru.

Celkový součet zbytkového cukru v bedýnce je 9 g. Ochutnejte vína, která se neschovávají za zbytkovým cukrem.

 

Get in touch with us

Add Your Heading Text Here