Víno granátové barvy s hladkou aromatikou s povidlovými tóny a mírnou tříslovinou v závěru. Frankovka zrála 18 měsíců v nových sudech ze slavonského dubu o objemu 800l.
300.00 Kč
992 skladem
Nákupem získáte body do věrnostního programu.
2021
0,75l
Božice
21,7 °NM
21,2 g/l
0 g/l
5,4 g/l
12 %
Frankovka z dubového sudu je absolutně suchá s typickým odrůdovým projevem po vyzrálém peckovém ovoci, sušeném bobulovém ovoci, osvěžující herbalnosti, šťavnatou ovocnou kyselinou, rozvíjející se tříslovinou a dlouhou ovocně kořenitou dochutí s lehkou zemitostí v závěru.
Ve vínech Frankovky je obecně vždy poněkud více kyselin nežli v ostatních červených vínech a na počátku jsou i třísloviny tvrdší. Tato skutečnost vede producenty kvalitních vín k podstatnějšímu snížení sklizní redukcí hroznů, k prodloužení doby nakvášení rmutu a tím i k získání vyššího extraktu. Současně se vína ponechávají delší dobu vyzrávat v dřevěných sudech či v sudech barrique. Víno v přívlastkových kvalitách je vhodné do archivu k dlouhodobé archivaci. Říká se o něm, že je rozmarné jako nestálá žena a že má všechny její dobré i špatné vlastnosti.
Fermentace: dubový sud
Délka fermentace: 18 měsíců
Jídlo: zvěřina, steaky, doporučujeme vyzkoušet k pečenému jehněčí s paprikou a houbami.
Archivace: 5-10 let
Dekantace: Minimálně 60 minut před podáváním.
Podávejte při teplotě 16 – 18 °C.
ZIMA / Listopad – Únor
Po – Ne 10:00 – 17:00
LÉTO / Březen – Říjen
Po – Ne 10:00 – 18:00
Pá + So 10:00 – 20:00 (Červen – Září)
Vychutnejte si suchý únor s naší suchou bedýnkou a objevte 6 různých suchých chutí. Zdejší vína skrývají svou kvalitu mimo zbytek cukru.
Celkový součet zbytkového cukru v bedýnce je 9 g. Ochutnejte vína, která se neschovávají za zbytkovým cukrem.
Add Your Heading Text Here