Frankovka 18

Víno granátové barvy s hladkou aromatikou s povidlovými tóny a mírnou tříslovinou v závěru. Frankovka zrála 18 měsíců v nových sudech ze slavonského dubu o objemu 800l.

300.00 

992 skladem

Nákupem získáte body do věrnostního programu.

Ročník

2021

Objem láhve

0,75l

Vinařská obec

Božice

Cukernatost hroznů

21,7 °NM

Bezcukerný extrakt

21,2 g/l

Zbytkový cukr

0 g/l

Kyseliny

5,4 g/l

Alkohol

12 %

Frankovka z dubového sudu je absolutně suchá s typickým odrůdovým projevem po vyzrálém peckovém ovoci, sušeném bobulovém ovoci, osvěžující herbalnosti, šťavnatou ovocnou kyselinou, rozvíjející se tříslovinou a dlouhou ovocně kořenitou dochutí s lehkou zemitostí v závěru.

Ve vínech Frankovky je obecně vždy poněkud více kyselin nežli v ostatních červených vínech a na počátku jsou i třísloviny tvrdší. Tato skutečnost vede producenty kvalitních vín k podstatnějšímu snížení sklizní redukcí hroznů, k prodloužení doby nakvášení rmutu a tím i k získání vyššího extraktu. Současně se vína ponechávají delší dobu vyzrávat v dřevěných sudech či v sudech barrique. Víno v přívlastkových kvalitách je vhodné do archivu k dlouhodobé archivaci. Říká se o něm, že je rozmarné jako nestálá žena a že má všechny její dobré i špatné vlastnosti.

Specifikace

Fermentace: dubový sud
Délka fermentace: 18 měsíců

Doporučujeme

Jídlo: zvěřina, steaky, doporučujeme vyzkoušet k pečenému jehněčí s paprikou a houbami.
Archivace: 5-10 let
Dekantace: Minimálně 60 minut před podáváním.

Podávejte při teplotě 16 – 18 °C.

DOPRAVA ZDARMA

SUCHÁ BEDÝNKA VÍN
na suchý únor

Vychutnejte si suchý únor s naší suchou bedýnkou a objevte 6 různých suchých chutí. Zdejší vína skrývají svou kvalitu mimo zbytek cukru.

Celkový součet zbytkového cukru v bedýnce je 9 g. Ochutnejte vína, která se neschovávají za zbytkovým cukrem.

 

Get in touch with us

Add Your Heading Text Here