Víno se zlatou barvou, vůní vyzrálého peckového a tropického ovoce s osvěžující mineralitou. Víno suché se šťavnatou kyselinou. Víno zrálo v betonovém tanku vejcovitého tvaru. Tvar vejce pracuje spontánně s vínem s malým množstvím kyslíku. Vínu dodává minerální a plnou chuť.
250.00 Kč
863 skladem
Nákupem získáte body do věrnostního programu.
2023
0,75l
Konice
22,5 °NM
23,6 g/l
1,8 g/l
7,6 g/l
13,7 %
Dostává se Vám do rukou unikátní víno z betonového vejce. Tvar vejce pracuje spontánně s vínem a díky své pórovitosti umožňuje aby do něj proniklo malé množství kyslíku. Materiál dodává vínu minerální a plnou chuť. Víno je nefiltrované a obsahuje jen minimum síry.
Betonový tank je od roku 2022 novinkou v našem vinařství a fenoménem poslední doby. Nicméně jde o poměrně starou a tradiční technologii výroby vína. Která se nedávno dostala zpět do módy. Tato nádoba především ohromí hlavně svým tvarem vejce, který umožňuje jak spontánní kvašení, tak i práci s vínem. Ryzlink rýnský doplňuje kolekci tři vín z této nádoby. Prvním vínem z vejce je Veltlínské zelené ročníku 2021, polosuché, následoval Sauvignon Blanc 2022, suché.
Tento tank máme od společnosti Nomblot, která získala vynikající pověst a jako taková zůstává jediným specializovaným výrobcem nádrží ve Francii. Popularitu tohoto materiálu dodává i rozšiřující se počet vinařství v České republice, kteří je zařazují do svého výrobního procesu.
Fermentace: betonový tank
Délka fermentace: 10 měsíců
Jídlo: K běžnému pití a degustaci, k sladkovodním i mořským rybám, plodům moře a sushi.
Dekantace: Minimálně 10 minut před podáváním.
Podávejte při teplotě 11 – 13 °C.
Víno má výborné předpoklady k archivaci. Archivaci doporučujeme 2–6 let od lahvování, které proběhlo v srpnu roku 2024.
ZIMA / Listopad – Únor
Po – Ne 10:00 – 17:00
LÉTO / Březen – Říjen
Po – Ne 10:00 – 18:00
Pá + So 10:00 – 20:00 (Červen – Září)