Pálava 2023

Výběr z bobulí, sladké 2023

Aromatické víno zlatavé barvy Vás okouzlí příjemnou vůní rozkvetlých růží a medu. Díky výborně vyzrálým hroznům je chuť plná, extraktivní s vysokým zbytkovým cukrem.

140.00 

164 skladem

Nákupem získáte body do věrnostního programu.

Kód: 6/23 Kategorie: , Štítky: , , ,

Ročník

Objem láhve

0,375l

Vinařská obec

Vrbovec

Cukernatost hroznů

Bezcukerný extrakt

23,3 g/l

Zbytkový cukr

82 g/l

Kyseliny

6,5 g/l

Alkohol

11,3 %

Aromatické víno zlatavé barvy Vás okouzlí příjemnou vůní rozkvetlých růží a medu. Díky výborně vyzrálým hroznům je chuť plná, extraktivní s vysokým zbytkovým cukrem.

Pálava je vhodná pro výrobu jakostních a výběrových vín až po kategorie výběr z hroznů a bobulí. Protože se jedná o aromatickou odrůdu, je možno využít více technologických postupů zpracování hroznů. U pálavy byla využita krátkodobá macerace rmutu, čímž se uvolní větší množství aromatických látek a vína jsou mohutnější a plnější s výrazným aroma. V tomto případě je vhodné ponechat vyšší obsah zbytkového cukru, který zvýrazní aromatický charakter a chuťovou plnost. Výběrová vína jsou vhodná i na střednědobou archivaci. Podává se podobně jako Tramín k silněji kořeněným jídlům, k paštikám, ke sladkým úpravám masa, k jemným ovčím či kozím sýrům, chipsům a olivám.

Specifikace

Fermentace: v nerezové nádrži
Délka fermentace: 5 měsíců

Doporučujeme

Jídlo: sýry, dezerty, ovocné saláty
Archivace: 3-5 let

Podávejte při teplotě 10 – 12 °C.

DOPRAVA ZDARMA

SUCHÁ BEDÝNKA VÍN
na suchý únor

Vychutnejte si suchý únor s naší suchou bedýnkou a objevte 6 různých suchých chutí. Zdejší vína skrývají svou kvalitu mimo zbytek cukru.

Celkový součet zbytkového cukru v bedýnce je 9 g. Ochutnejte vína, která se neschovávají za zbytkovým cukrem.

 

Get in touch with us

Add Your Heading Text Here