0obsah-bedynky zakaznik
prohledat-sklep

Víno Přistál

Víno Přistál bylo založeno v roce 2014, i když první pokusy se datují už do roku 2011, kdy vznikala vína pro vlastní potřebu.

Výroba vína

Sběr hroznů provádíme zásadně ručně! Snažíme se tak o maximálně šetrné zacházení s hrozny. Ty převážíme v bednách z vinice přímo do našeho sklepa. Pokud to dovolí kvalita a zdravotní stav hroznů provádíme maceraci na bobulích až 3 týdny. Vinný mošt po maceraci získáváme lisováním v hydrolisu s přesnou regulací tlaku.

Sud ze slavonského dubu

Naše vína se snažíme připravovat tradičními postupy, čistě přírodní cestou bez použití enzymů, odkalování, řízeného kvašení nebo čiření. Do vín se snažíme zasahovat minimálně a samotnou filtraci provádíme až před samotným láhvováním - některé odrůdy nefiltrujeme vůbec. Základem úspěchu je používání jen nejkvalitnějších hroznů pocházejících z okolních viničních tratí Znojemské vinařské podoblasti.

Víno získává své kvality zejména správným zacházením s jemnými kaly, které jsou pro jeho vývoj absolutně nezbytné  a proto vína (bílá) necháváme na jemných kalech (metoda sur lie) ležet 3 až 6 měsíců při občasném míchání. Tyto vína necháváme zrát v akátových a subových sudech.

Klademe důraz i na TERROIR naši viniční podoblasti kam patří vína: Ryzlink rýnský, Sauvignon a Veltlínské zelené.

Z bílých odrůd dále zpracováváme odrůdy: Müller Thurgau a Tramín červený; z červených vín: Cabernet Sauvignon, Zweigeltrebe a Dornfelder.

Vína se v našem rodinném vinařství vyrábí v menších šaržích od 200 – 1 500 lahví.

Jsme členem

Sdružení Znojemských vinařů

facebook instagram eshop